martes, 10 de febrero de 2009

Les Tic a l'Educació Infantil i Primària. Ho fem? per que i com?

És tracta d'una conferència on s'ha parlat de l'implementació de les TIC en centres escolars. Les ponències han anat a càrrec de Francesc Balaguer, Mª Roser Torrescasana Quintana i dos alumnes que varem realitzar un projecte.
Pel que fa la primera ponència és va comentar el tema de que la societat i l'escola, avui en dia, estan canviant, ja que les TIC han de comensar a instaruar-se a les aules i han d'estar en Educació Infantil i Primària.
També vam parlar del terme de web 2.0, ja que per si algú no ho savia es tracta de la nova generació de tecnologies (wikis, blogs, etc.). amb tot això arribem a la conclusió de que s'ha de formar al professorat amb un suport tecnic i de recursos necessàris i imprescindibles.

Els recursos sempre han de venir dotats d'informació necessària ja que la velocitat de l'evolució tecnològica és molt ràpida.
Per altra banda ens podem trobar amb una forta resistència al canvi, ja que molts professors no i estan a favor, perquè creuen que això els suposarà més feina.

Pel que fa la ponència de la Mª Roser Torrescasana Quintana ens va explicar que el món digital, avui en dia, ha entrat en els nens (mòbils, càmeres de fotografiar digitals, llapis de memòria,etc), ja que abans per exemple podiem veure que la informació per fer treballs es buscava en les enciclopèdies, ara s'ha substituit per internet, i de cada cop més petits, ens nens/es dominen més les Noves Tecnologies (NNTT).

Ens va explicar que un nou llenguatge i els canvis en la infraestructura escolar comporten: una sèrie de cablejat nou en el centre escolar, per instal·lari l'Internet; una aula d'ordinadors; auless d'audiovisuals, mediateca, ordinadors portàtils, impressores, escàners, càmeres digitals, llapis de memòria, CD/DVD, canó de projecció, Pissarres Digitals Interactives (PDI).

Les NNTT ens poden ajudar per fer recerca d'informació, d'imatges, creació de materials, reforç de conceptes i d'habilitats o crear espais de comunicació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario